Mijn eerste blog!

Jaren overweeg ik al te schrijven over mijn werk. Net zovele jaren heb ik geschreven met als resultaat veel kennis op papier, dat ik als lesmateriaal doorleer aan derden. Als ik eenmaal weet hoe iets werkt, wil ik door naar het volgende. Nieuwsgierig? Leergierig? Ik vermoed dat beide woorden uiteindelijk onder één noemer vallen. Vanuit de taal der kleuren in ieder geval wel. Dit zijn woorden die volgens de kleurenleer geel genoemd worden. Geel is de kleur, die ook verwant is aan angst en onzekerheid. Check it out zou ik zeggen: Vraag eens aan de persoon, die behoefte heeft aan controle, regels en het stuur zelf in handen wil houden wat die heeft met blauw en wat die vindt van de kleur geel. Grote kans dat geel niet in het favorietenlijstje genoemd wordt. Als deze persoon beide kleuren accepteert, dan stel ik me voor dat deze persoon een goed bestuurder van zijn eigen leven en dat van anderen is. Ik beheers de taal van kleur optimaal. Ik vertaal kleuren naar woorden en gesprekken vat ik vervolgens weer samen in kleur. Ik vergelijk dit zelf met het snellezen, waarbij je diverse ogenschijnlijk minder belangrijke woorden over het hoofd mag zien, om de relevantie sneller op te kunnen pakken. Zo leg ik via de kleurvertaling snel verbanden, waarmee ik mensen op een ander spoor van denken kan zetten, waar zij vastlopen in het denken. Ruim twintig jaar geleden ben ik min of meer uit frustratie zelf kleding gaan maken. Ik behoor tot de categorie mensen met een stevig onderstel en dat is niet handig in een wereld waar de mode op dat moment de slanke en veel later de dunne benen meer waardering gaf. De aanschaf van broeken werd voor mij een crime. Ik kon niet de leuke broeken dragen, die mijn vriendinnen droegen. Ik werd door de mode gedwongen me anders te kleden. Gelukkig was ik gezegend met een vader, die graag de kledingwinkels in ging op zoek naar bijzondere kleding. Hij deed het voorwerk samen met mijn moeder en mijn zus en ik scoorden daardoor vaak dezelfde kleding. Broeken die pasten in ons beider slanke taille en stoffen die pasten om ons beider benen. Om haar slankere en om mijn stevigere benen. Die stevige benen spelen in mijn leven een belangrijke rol, daarover later meer... Ik schreef al dat dat dit mijn eerste blog is, waarheen dit leidt is voor mij nu zelf nog nieuw. Waarschijnlijk zal ik veel vertellen over kleur en de wijsheid die daar achter zit. Ik heb zo ontzettend veel studie gedaan naar kleur, dat ik niet anders kan dan delen. Voel je vrij om mee te gaan in mijn verhalen en voel je net zo vrij om het niet meer te lezen als het je niet aanspreekt. Voel je vrij mij vragen te stellen en voel je vrij om je te uiten als je mijn werk niet begrijpt. Een ding vraag ik je: Oordeel en veroordeel niet als je het niets vindt. Jij leest nu verder en dat betekent voor mij dat je misschien nieuwsgierig bent, naar datgene wat ik je nog te vertellen hebt. Het betekent ook dat je iets met de kleur geel hebt of zult gaan hebben. Kijk eens om je heen. Zie je geel? Het zal me niet verbazen, dat je vanaf nu een tijdje alleen maar geel ziet.

Opdracht:

Houd pen en papier bij de hand, kijk om je heen en kies een kleur, die je aanspreekt.

Noteer het onderdeel en beschrijf de kleur als licht, donker, zwaar of zoals jij het wilt noemen.

Noteer vandaag zoveel mogelijk voorwerpen, maak daarvan een overzicht en stuur het naar info@enerchiquer.com

Ik zal n.a.v. de inzendingen een toelichting op de betreffende kleuren geven.

Wie weet wat het je brengt...


Uitgelichte berichten
Recente berichten