Enerchiquer talent

Gekscherend word ik weleens talentenjager genoemd. Ben ik dat of heb ik het in me andermans talenten te ontdekken is een vraag, die me jaren achtervolgd heeft. Soms is iets zo natuurlijk, dat je jouw eigen talenten over het hoofd ziet. Op het moment dat ik inzag waar ik goed in was, heb ik er mijn werk van gemaakt. Zo werd ik van coach, talentenjager, inmiddels ook opleider en sta met regelmaat voor de klas en nu heb ik alles gevoegd onder één noemer.

ENERCHIQUER, zichtbaar zonder etikette. Talentenjager af? Nee hoor, dat is en blijft één van mijn kwaliteiten. Wat je in huis hebt, verdwijnt niet zomaar. Wel kan het naar de achtergrond verdwijnen als je er weinig of geen gebruik van maakt. Talentenjager? Ja ook!

Ik heb er mijn werk van gemaakt ouders te laten inzien, wat hun talenten zijn en hoe ze deze voor zichzelf en hun kinderen zichtbaar kunnen maken. Het is uiteindelijk veel gemakkelijker en energiebesparend als je sterke kwaliteiten ontwikkelt en vervolgens werk maakt van dat waar je minder goed in bent, je te ontplooien, te ontwikkelen en de juiste doelen te bereiken. Bijvoorbeeld om een blijer kind naar school te zien gaan.

Kortgeleden kwam ik er achter dat ook ik nog niet uitontwikkeld ben. Volgens mij stopt dat pas op onze laatste dag hier op aarde ... of ook niet voor de liefhebbers, die het hierover willen hebben? Vertel me liever je kleur en ik vertel je waar je staat!

We gaan richting najaar, het jaargetijde, waarin bruin overheerst in bos en tuin. Bruin symboliseert in huis sfeer, gezelligheid en warmte. Uiteraard afhankelijk van de kleurhoogte. Bruin is goed te combineren met de speelse kleur turquoise, die flexibiliteit weergeeft. In kleding geef je hiermee aan dat je creatieve en communicatieve vaardigheden bezit. Veel schrijf- en schilderstalenten hebben iets met deze kleur. De kleur hoeft niet per definitie zichtbaar te zijn, want het kan ook verborgen zijn in je persoonlijkheid, uitgedrukt als turquoise eigenschap. En met name die kleurtechniek pas ik toe als ik met ouders werk die hun zorg uiten over de gemoedstoestand van hun kind.

Zoals gezegd ontdekte ik kortgeleden ook weer een talent, waarvan ik echt niet wist dat ik het in huis heb. Tekenen! Waar ik in het verleden tekeningen van anderen exact wilde nabootsen, weet ik nu dat je de mooiste prestaties kunt leveren als je loslaat dat je een prestatie moet leveren. Puur en ontspannen aan het werk levert tig keer meer moois op. Een turquoise hobby, geschikt voor een bruine nazomer.

Kleuren zeggen meer dan gesproken woorden. Ze kunnen energie en kracht geven.


Uitgelichte berichten
Recente berichten