Enerchiquer actief

Enerchiquer actief oftewel

Handige tip om je werkdag wel goed te starten

Als ik de dag productief start in de ochtend, geeft het me een voldaan gevoel aan het einde van de dag. Ik wéét dat het zo werkt, maar ook wéét ik dat het prettig is me nog een keer om te draaien als de wekker afgaat. Met als gevolg dat ik in korte tijd een inhaalslag heb te maken om de tijd in te halen. De klok is fysiek dan wel terug te draaien, maar de praktijk laat anders zien.

Herken jij dat? Dát wat je van plan bent te doen, komt ineens niet van de grond en het echt in actie komen wil niet lukken. Wie of wat houdt je tegen dát te doen waar je zin in hebt, dat te doen wat jij leuk vindt? Kun jij je vasthouden aan een idee of ben jij iemand die afdwaalt in gedachten?

Zo ben ik vanmorgen ruim op tijd opgestaan. Ook in de actie gekomen maar de fout begaan heerlijk te gaan schrijven. Schrijven is - zoals velen wel weten - een grote hobby van me. Moeiteloos kan ik in de woorden verdwijnen, die ik tevoorschijn tover. Een lastige bijkomstigheid is dat de tijd net zo snel verdwijnt als de woorden die op papier verschijnen. Met als gevolg, dat ik het uur dat ik heb gepland voor mijn ochtendritueel om netjes op mijn werk te verschijnen, heb vergooid. In een halfuur wassen, aankleden, krantje lezen, eten en roetsjj de deur uit, is niet direct bevorderlijk voor een goede start. Gelukkig gaat de noodzakelijke inhaalslag me goed af.

Als oplossing geef ik je mijn tip voor de start van een goede dag: Maak een lijstje!

Een opsomming van dat wat jij allemaal wilt gaan realiseren. De lijst mag ellenlang zijn en dat wat je schrijft mag alles bevatten wat je inhoudelijk maar kunt bedenken. Noteer alles wat in je opkomt, van werken tot vrijetijdsbesteding, van kleine tot grote werkjes. Van standaard tot uitdagende ideetjes. Schrijf op wat voor jou oké is.

Als je de lijst klaar hebt, kies je één idee of één klus, wat je écht af wilt ronden. Dát wat voor jou nu het meest belangrijk is. Bij voorkeur plan je daarbij ook een verwachte eindtijd. Laat je verrassen door de snelheid en de tijd, waarin jij jouw klussen klaart. Het zal mij niet verbazen als je meer dan één klus van je lijstje zult afstrepen.

Inmiddels is de eerste klus van vandaag op mijn lijstje afgerond. Ik heb zojuist het mijne aangevuld met het schrijven van deze blog, zo houd ik me aan mijn belofte aan het einde van de dag toch minstens één taak met een voldaan gevoel vervuld te hebben.


Uitgelichte berichten
Recente berichten