Een enerchiquer zintuig

Een enerchiquer zintuig

Horen en gehoord worden

Ik heb besloten vaker te schrijven. Het voordeel voor de mensen om mij heen is, dat ze dan niet hoeven te luisteren naar wat ik voor mezelf nog uit te vogelen heb.

“Ja lekker dan”, zeg ik. “Zit ik hier tegen de muur te praten”. Met een onschuldige blik zie ik mijn kids opkijken van datgene waarmee ze bezig zijn. “Horen jullie me niet of zijn jullie doofstom”? Doofstom blijkt het geval!

Dat mijn stem voorheen niet hoorbaar was, is me duidelijk op het moment dat ik drie hoofdjes blijvend op mij gericht zie op het moment, dat ik mijn stem lager laat klinken. “Wat is er?” zegt de jongste en kruipt lekker tegen me aan. De andere twee verdiepen zich weer in hun bezigheden.

Is het jou ook al eens overkomen? Je hebt iets te vertellen, maar de woorden komen niet uit je mond zoals jij in gedachten hebt. Je beseft dat niemand luistert en realiseert je dat je tegen jezelf zit te praten. Voor mij blijkt de oplossing: Mijn stem zwaarder laten worden.

Dat is het dus waar ik hun aandacht mee krijg. Inmiddels vele jaren later ben ik nog meer trucjes gaan ontdekken, zodat niet alleen gehoord wordt naar datgene wát ik zeg, maar dat er ook geluisterd wordt naar de inhoud van mijn woorden.

Luister deze week eens bewust naar de klank van een ander, maak eens vaker een praatje, hoor hoe geluid klinkt. Of leer effectiever omgaan met je communicatie, lees onderstaand op feiten gebaseerd boek en pas de opdrachten en oefeningen toe www.ankewebersmit.com

Leestip:

Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit

Dr. Aneke Weber Smit


Uitgelichte berichten
Recente berichten