Enerchiquer in je vel

November 8, 2017

Enerchiquer in je vel

Burn out of good feeling

 

“Wil je opbranden of wil je meer energie in je lijf?”,vraag ik de persoon, die tegenover me zit. “Je bent druk!” “Já, net als heel veel anderen.” “En als je nog even zo doorgaat, ga jij net als die vele anderen over “de rooie”!

 

Als een deelnemer overbelasting laat zien, maar dit zelf nog niet herkent pak ik altijd even flink door/ Ik besluit ter plekke dat het maken van een vision board nu het snelste resultaat zal leveren om antwoorden boven tafel te krijgen. Ter informatie: Het maken van een vision board is een vorm van voorwaarts denken vergelijkbaar met coaching.

 

“Jij werkt met kinderen en ervaart een enorme werkdruk”, zeg ik tegen de leerkracht tegenover me. “Je hebt een gezin, wilt meer ruimte, luchtiger werkzaam zijn én je hebt behoefte aan rust!” ”Hoe wil je dat realiseren als jij jezelf gek maakt met de gedachte, dat je nergens tijd voor hebt?”

 

Ik laat een moodboard tot stand komen, waardoor haar gedachten tot rust komen. Blij verrast hoort ze na een half uur de vertaalslag die ik teruggeef. Ze ziet weer toekomst met haar werk voor de klas.

 

Op de been houden is mijn expertise. Ik vraag ik me regelmatig af, hoe het komt dat zoveel mensen opgebrand raken in het beroep, waar ze zelf voor gekozen hebben? Welk signaal geven wij hiermee af aan de jeugd? Zelf kies ik ervoor om mensen, die met kinderen werken gelukkig te zien en dat is één van de redenen, waarom ik werk met mensen in zorg en onderwijs. Als zij voldaan hun werk doen, werkt dat door op het kind, op het gezin en vervolgens op de warboel van mensen daarom heen.

 

Mijn tip voor een fris hoofd:

Blader eens door je foto-album. Wie weet vind je een kinderwens terug of loop eens door je gedachten, zing of knip, scheur, plak, kleur een werkstuk van mooie plaatjes. Laat je verrassen welke inzichten het zien en horen van mooie herinneringen je ontknopingen en een goed gevoel kan geven.

Succes!

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Depressie. "Bevolkingsziekte" nummer 1. "Heavy" voor de slachtoffers daar om heen. 

De krant staat er vol van en het zal meer worden, mits het tij zich...

Omdat leven leuk mag zijn

March 2, 2018

1/3
Please reload

Recente berichten

September 28, 2020

September 2, 2019

August 29, 2019

August 28, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Created by