Enerchiquer leven na verlies van onschuld

Enerchiquer leven na verlies van onschuld

Of liever gezegd pijn bekennen na een negatieve ervaring

50 is ze, slechts 6 jaar jonger dan ik. Het is haar niet aan te zien. Werkelijk geen rimpeltje te bekennen. Botox heeft zijn werk gedaan.

Jammer, want nu kan ik niet zien hoe zij zich diep van binnen werkelijk voelt. Hoe komt dat toch vraag ik me vaak af, dat mensen een andere persoonlijkheid worden door de impact uit een verleden?

Deze dame heeft hulp nodig. Het lijkt of ze iets zeggen wil, het niet kan ... of wil ze het niet weten?

Ik hoor vaak dat mijn helder ziende blik en mijn invoelend vermogen een gave is. Het heeft echter enige tijd geduurd dat ik deze kwaliteit bewust ging toepassen. Ik was namelijk veel te druk met kennisverrijking uit trainingen, boekjes en heel veel meer informatie afkomstig uit andermans brein.

Ook mijn verleden heeft bepaald dat ik voorbij ging aan reeds lang ontwikkelde talenten in mijzelf, dus ik weet waar ik over praat als ik haar zeg:

“Hoe ver wil jij komen?”

“Je blijft hangen in je verleden of je kiest voor groei naar een sterke persoonlijkheid!”

Ik leg haar uit, dat mijn werk voortkomt uit levenservaring en theoretische bevesting via kennis en opleiding. En dat iedereen minder prettige ervaringen meemaakt als leermiddel om te mogen worden en om te kunnen zijn.

“Wat wil jij?” zeg ik nogmaals. “Blijven zoals je je nu voelt of worden wie je mag.”

Ik bied haar een doos tissues, terwijl de woorden blijven stromen. “Niemand, niemand, mag dit meer meemaken! ” Met grote ogen kijkt ze me aan en verbaasd luister ik naar de woorden, die over haar lippen stromen. Woorden, die niet in mijn vocabulaire staan.

Ik schrijf haar verhaal:

Enerchiquer Kind

Over groter groeien dankzij tegenslag

Dit meisje is mij iets té wijs voor haar leeftijd. Of zit ik mis, zal het dan toch waar zijn, dat indigo, kristal of nieuwetijdskinderen bestaan? Kinderen, die met wijsheid geboren zijn? Kinderen van een andere dimensie, die min of meer onzichtbaar voor de buitenwereld jaren overeind blijven en zich ineens bloot geven, zich kenbaar maken om anderen mee te nemen in gedachten die verder reiken dan de gemiddelde mens aan kan?!

Een klein aantal maanden later krijg ik een sprankelend ogende tekening in zachte pastellen. Ik herken de luchtballon, waarin Steffen* zijn reis over de wereld is gegaan. Moeder straalt en knipoogt. Zij ziet in dat ook dochterlief een weg zal gaan van hobbels en dalen in de wetenschap dat het een weg is met toekomstperspectief.

*“Steffen en de droomballon” is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Noorse jongen, die het leven zwaar vindt. In het boek opent hij zijn ogen voor de realiteit in een wereld waar goed en kwaad samengaan. Hij wordt zich bewust dat hij kind mag zijn.

Ik nodig jou uit je verhaal met mij te delen. Schuldig, onschuldig ... deel je ervaring ... het lucht op.

#metoo.


Uitgelichte berichten
Recente berichten