Enerchiquer akkoord

November 25, 2017

The missing link

 

In mijn praktijk ga ik in eerste instantie in gesprek met mensen om te zien of ik überhaupt wel iets voor ze kan betekenen. Aan het lijntje houden? Nee! Zolang er nog mensen lopen met zeer, waarvan ze de herkomst niet herkennen heb ik nog voldoende werk waar ik voldoening uit haal.

 

Ik vraag me nog steeds hoe het de mensen is vergaan, die met mij getuige zijn geweest van een ongeluk, waarbij een kind betrokken is. Nog altijd zie ik de deuk in de motorkap. Verdere details zal ik je besparen. Misschien is dit tafereel wel de reden dat ik mijn werk ben gaan doen. Ik weet wat het is om in stilstand te komen als slachtoffer aan de zijlijn.

 

“Ik werk met jou als wij een klik hebben, anders wordt het niets!”, zeg ik tegen de persoon nadat ik herhaalde keren heb horen zeggen, met welke hulpverlenende instanties al is gewerkt. Tussentijds vraag ik me af of deze persoon wel geholpen wil worden of dat deze eigenlijk liever in de veilige modus wil blijven. De veilige modus is de wereld waarin je blijft zitten als je diep van binnen geen verandering aan wilt gaan, durft te gaan of denkt dat niet te kunnen.

 

“Niet veranderen, betekent dat alles blijft zoals het nu voor je is” zeg ik krachtig en vraag me tegelijkertijd af of ik deze persoon nog wel wil helpen.

 

“Wil jij me alsjeblieft helpen weer gelukkig te worden? Een vraag, die zo recht uit het hart komt, kan ik alleen maar beantwoorden met: JA, ik help jou te worden wie jij wilt en mag zijn.

 

Ik geniet van mijn enerchiquer werk

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Depressie. "Bevolkingsziekte" nummer 1. "Heavy" voor de slachtoffers daar om heen. 

De krant staat er vol van en het zal meer worden, mits het tij zich...

Omdat leven leuk mag zijn

March 2, 2018

1/3
Please reload

Recente berichten

September 28, 2020

September 2, 2019

August 29, 2019

August 28, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Created by