Enerchiquer bewust ZIJN

March 12, 2018

Enerchiquer bewust ZIJN

Keuzestress en toekomstperspectief

 

Ik hoor het kind zeggen: “Waar zit het aan/uit-knopje van mijn denken”.

“Kies ik dit, dan kan dát niet” En wát als ik dat andere kies? Wat als ik verkéérd kies?

 

Vaak gaat kiezen beter als het denken wordt uitgeschakeld. Het is veel gemakkelijker om af te gaan op je intuïtie of om dat te doen waar je instinctief van weet hoe en waarom je dient te handelen.

Je wordt je dan ook bewust dat toevalligheden op je weg liggen omdat je er zelf om vraagt of omdat je er iets mee moet willen óf juist niet. Stuk voor stuk komt het een en ander dan aanwaaien. Maar voor je dat door hebt ben je een eind verder in de tijd.

 

Niet kunnen kiezen is vergelijkbaar met het gevoel alsof je vastgenageld op een kruispunt staat. Ga ik links, ga ik rechts of blijf ik staan waar ik sta. Ik zie dit terug bij de jeugd, de jongeren die vastlopen in het grote aanbod aan studierichtingen, omdat ze nog denken te leven in een maatschappij waarin alles om een diploma draait.

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Depressie. "Bevolkingsziekte" nummer 1. "Heavy" voor de slachtoffers daar om heen. 

De krant staat er vol van en het zal meer worden, mits het tij zich...

Omdat leven leuk mag zijn

March 2, 2018

1/3
Please reload

Recente berichten

September 28, 2020

September 2, 2019

August 29, 2019

August 28, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Created by