Enerchiquer bewust ZIJN

Enerchiquer bewust ZIJN

Keuzestress en toekomstperspectief

Ik hoor het kind zeggen: “Waar zit het aan/uit-knopje van mijn denken”.

“Kies ik dit, dan kan dát niet” En wát als ik dat andere kies? Wat als ik verkéérd kies?

Vaak gaat kiezen beter als het denken wordt uitgeschakeld. Het is veel gemakkelijker om af te gaan op je intuïtie of om dat te doen waar je instinctief van weet hoe en waarom je dient te handelen.

Je wordt je dan ook bewust dat toevalligheden op je weg liggen omdat je er zelf om vraagt of omdat je er iets mee moet willen óf juist niet. Stuk voor stuk komt het een en ander dan aanwaaien. Maar voor je dat door hebt ben je een eind verder in de tijd.

Niet kunnen kiezen is vergelijkbaar met het gevoel alsof je vastgenageld op een kruispunt staat. Ga ik links, ga ik rechts of blijf ik staan waar ik sta. Ik zie dit terug bij de jeugd, de jongeren die vastlopen in het grote aanbod aan studierichtingen, omdat ze nog denken te leven in een maatschappij waarin alles om een diploma draait.


Uitgelichte berichten
Recente berichten