Enerchiquer in gesprek

April 13, 2018

Enerchiquer in gesprek

“Jongens van de straat”

 

“Heerlijk die snuiters onderweg”, zeg ik tegen mijn collega aan de andere kant van de lijn.

Een jongen uit een groep van 4 tekent met zijn handen een gebaar alsof hij niet verstaat wat ik mobiel met mijn collega bespreek. Spontaan open ik het raam van mijn stilstaande auto en vraag de jongen die mij vanaf het fietspad uitdaagt of hij de dame aan de andere kant van de lijn wil spreken. “JA!” zegt de jongen met onschuldige kijkers. Met wie spreekt u dan?

Waar ik anders had verwacht, gaat de jonge knul heerlijk serieus mee in de situatie. Het gesprek krijgt een wending, waar een mens alleen maar van kan dromen.

 

“Ik spreek op dit moment met een collega, die geïnteresseerd is in kleur zeg ik.” Zij is kunstenares en ik vertaal voor haar de woorden die horen bij het gemoed waarin iemand schildert en tekent. “Oh”, zegt hij en vraagt me of ik ook zijn kleuren kan vertalen. Snel herstellend van mijn verbazing op deze vraag, sta ik ineens op de weg een workshop te geven aan de inmiddels groter geworden groep jongens, die me spontaan de naam van hun leerkracht geven, als antwoord op mijn vraag of ze zoiets ook op school zouden willen.

 

Ik heb zoveel jaren geknokt om het onderwijs binnen te komen met mijn wijze van werken. En vorige week heb ik eindelijk besloten die tak van sport volledig los te laten en prompt sta ik oog in oog met … DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG.

 

School here we come. We gaan weer naar de wensen van het kind luisteren.

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Depressie. "Bevolkingsziekte" nummer 1. "Heavy" voor de slachtoffers daar om heen. 

De krant staat er vol van en het zal meer worden, mits het tij zich...

Omdat leven leuk mag zijn

March 2, 2018

1/3
Please reload

Recente berichten

September 28, 2020

September 2, 2019

August 29, 2019

August 28, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Created by