CREËREN of PRESTEREN

Creative Art Designer Myrthe Sessink heeft als afstudeeropdracht hét pand van onze droom omgezet in een realistisch plan. Dé Enerchiquer broedplaats, waar een hoger gevoelig kind zichzelf kan zijn. Dat heeft ze uiteraard mede uitgevoerd vanuit haar kennis van de kleurenpsychologie. Myrthe weet als geen ander welke invloed kleur, vorm en materialen hebben op de hooggevoelige mens.

Onze wens is dit concept binnen realistische termijn neer te zetten, zodat voorkomen kan worden dat hooggevoeligen en té hooggevoeligen nóg hooggevoeliger worden of zich blijvend afhankelijk maken van medicatie.

Enerchiquer biedt in dit pand toekomst aan deze jeugd, waarin zij hun volledig potentieel kunnen leven en naast hun schoolse verplichtingen op eigen kracht kunnen groeien, vallen en weer op staan. Een broedplaats waarin ze zich kunnen ontwikkelen en ontplooien; verveeltijd kunnen vullen of nieuwe uitdagingen aangaan.

Hooggevoeligen zijn namelijk in staat zich héél erg te vervelen; héél erg actief te zijn; zich téveel aan te passen óf volledig niet. En het is algemeen bekend, dat iemand die zichzelf niet kan zijn een keer tegen de lamp loopt met soms onoverzichtelijke gevolgen. Denk aan overspanning; burned out of erger bored out, maar realiseer je ook dat dit de mensen zijn die, indien onbegrepen, de persoon kan zijn die de voorkeur geeft aan dak- of thuisloos te zijn; de persoon die de voorkeur geeft op zichzelf te leven om overprikkeling te ontlopen.

Myrthe begrijpt als geen ander hoe wij een thuis zien voor deze prachtige groep mensen. Wij zien met haar toekomst binnen Enerchiquer


Uitgelichte berichten
Recente berichten