Toekomst

TOEKOMST met onvoltooid verleden

“Ik zit nog steeds met mijn verleden”, zegt ze me in het voorbij gaan. “Ik weet héél goed wat ik heb los te laten, ik weet héél goed dát ik heb los te laten, omdat het is geweest.” “Echter, hoe sterker ik loslaat, hoe vaster ik loop in mijn gedachten.” “Ik wil, ik kan niet, ik moet, het lukt niet ... “ Kun jij me helpen?”, zegt ze bescheiden terwijl haar ogen vragend fonkelen. Ik zie haar behoefte én het vertrouwen dat ze in me heeft.

Haar houding, haar gezichtsuitdrukking, haar stijl ... werkelijk alles aan haar is good looking. “Eenzaamheid” blijkt echter onzichtbaar op haar lijf geschreven.

Terloops vertelt ze over haar onverwerkt verleden, zonder naam te geven aan het onderwerp. “Ik moet praten, ik wil wel praten, maar praten met een man zie ik niet zitten”, zegt ze en dit bevestigt mijn vermoeden wat er aan de hand zou kunnen zijn. Ik nodig haar uit voor een vrijblijvend gesprek, waarin ik zal ontdekken wat Enerchiquer voor haar kan betekenen.

We gaan het zien! Feit is dat een eerste luisterend oor reeds werkt als een medicatie op haar weg van een toekomstige tijd met een voltooid verleden.


Uitgelichte berichten
Recente berichten