Kleine en grote zorgen

Van kleine en grote zorgen tot de toekomst van een kind

Grote zorgen houden het hoofd van de man wakker. Zijn kind vertoont gedrag wat hem walging geeft. Hij ziet na een kort gesprek met ons in, dat een deel ervan zijn eigen gedrag is wat hij bij zijn kind terugziet. Hij herkent een combinatie met dat van zijn pa in de tijd dat die hem als jonge jongen alleen zelfstandig heeft laten worden. Hij ziet in, dat zijn kind dezelfde weg inslaat, die hij indertijd is gegaan. Een periode waar hij liever niet aan terugdenkt.

Hij heeft nu nog kans zijn zoon te begeleiden voordat deze helemaal los gaat. Zijn zoon, waar hij zielsveel van houdt, maar waar hij moeilijk contact mee maakt. De zoon verkiest duidelijk de weg waar je met ondeugd vrienden maakt. De weg waar kwaad complimenten oplevert van jongens, die net als zijn zoon ook geen veilig thuis ervaren. De man weet dat hij mede verantwoordelijk is voor het geluk van het kind dat hij op de wereld heeft gezet en ziet in dat hij gezien de leeftijd van zijn zoon nog een heel kleine kans heeft om het goed te maken. Hij grijpt de laatste strohalm, die wij hem reiken.

Hij zegt ja tegen het traject wat wij hem bieden ten behoeve van de toekomst van zijn kind. Het kind dat jaren geleden gekozen heeft het “verkeerde pad” te bewandelen. Zijn het zijn beren op de weg of zijn het terechte zorgen is de vraag.

Vader kiest er voor eerst eens heel goed naar zichzelf te kijken; eerst zijn eigen problemen op te lossen en de kans te nemen om het vertrouwen van zijn zoon te herwinnen.


Uitgelichte berichten
Recente berichten