Jeugd en gekheid, deugd en wijsheid

“… limonade, vieze blaadjes” zegt de zeventig jarige man aanvullend op de vraag: “Wilt u koffie óf thee?” Het duurt even, maar het kwartje valt in het gezelschap, dat zich laat zien tijdens de vrije inloop.

Een volwassen tiener gaat in gesprek met de oudere man, die één en al humor is. De jongen herkent het verhaal van de man, die al vrij gauw zijn ware gezicht laat zien. Ze herkennen zich in elkaars leven en erkennen elkaars pijn en verdriet, dat ze beiden verschuilen achter humor.

Het is ons duidelijk dat de man kampt met oud zeer, wat hij duidelijk nog verwerken wil.

Ter plekke nemen we contact op met een van onze medewerkende therapeuten, waar van we weten dat zij per direct alles aan de kant schuift als wij bellen. De man maakt een afspraak, bedankt hartelijk voor onze ontvangst, ons luisterend oor en ons begrip.

En toen was het stil …

“Koffie, thee, limonade of een vies blaadje?”, zegt de jonge knul tegen het enige meisje in het gezelschap. Ze bloost en komt weer tot leven. Ze raken met elkaar in gesprek over een thema dat beiden raakt. “Hoe kom ik in contact met gelijkgestemden”.

Zó dus!

Laten ontstaan en vervolgens te genieten van dát wat onvoorspelbaar lijkt.


Uitgelichte berichten
Recente berichten