Een nieuwe kans

Het Coronavirus verlangt ook van ons om anders te denken, anders te werken en anders te doen. Jaren heb ik er naartoe gewerkt om mijn droom te verwezenlijken: een eigen plek waar moeders tot zichzelf kunnen komen als ze het thuis even niet zien zitten. Waar ze tot rust komen in een omgeving zonder conflicten. Waar ze zichzelf herontdekken zodat ze de mooie kant van het leven weer zien. Inmiddels is gebleken, dat er veel behoefte aan is. Ik werk niet meer alleen maar heb een team van bekwame coaches om me heen.

Een aantal maanden na de start gooit het virus roet in ons plan om uit te breiden. Wat nu? We besluiten om een tweede spoor te nemen: vanaf nu ontvangen wij ook sensitieve vaders en kinderen in onze praktijk.

Tijdens een creatieve therapiesessie ontmoet ik een gezin: vader, moeder en hun dochter. De dochter weet niet goed raad met haar sensitiviteit en dit zorgt ervoor dat ze niet lekker in haar vel zit.

Ik heb haar papier en kleurpotloden gegeven. “Kun jij gedachten lezen?” vraagt ze mij. Ik lach vriendelijk naar haar en zeg: “nee, maar ik kan wel voelen hoe jij je voelt”. “Cool”, zegt ze terwijl ze verder tekent. “Ik herken dat wel”, zegt haar vader. “Ik merk dat ik onbewust gevoelens van anderen overneem. Daar word ik erg onrustig van.” Heerlijk! We kunnen weer doen waar we goed in zijn: werken met de sensitieve mens, die té gevoelig is voor invloeden van buitenaf.

Aan onze tafel hoef jij niet te praten, dan doen wij wel. Wij vertellen je wat jij tegen jezelf zegt en we lezen jouw non verbale communicatie: je houding, mimiek, toonhoogte. En wat denk je van de energie die om je heen hangt en die je uitstraalt? Wij zijn er voor jou en begeleiden je liefdevol. Je gaat weer stralen en je wordt wie jij eigenlijk wilt zijn. Maar eerst trekken we je uit de modder, uit het moeras waarin jij vastzit.

De moeder kijkt haar kind liefdevol aan en ik zie dat ook haar man ontspannen is. Ik zie het vertrouwen in hun ogen. Het komt weer goed met het gezinsgeluk.


Uitgelichte berichten
Recente berichten